Cumhuriyet Ortaokulu

WEB https://cumhuriyetim.meb.k12.tr
Adres : TEKKE MAH. ŞHT KINALI HASAN CAD. OKUL SİTESİ OKUL BLOK NO 53 MERKEZ / YOZGAT
VİZYON : Eğitim ve öğretim kalitesiyle çevremizde ve ilimizde tercih edilen; • Takım çalışmasını teşvik eden, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetime sahip; • Çevremiz ve İlimiz başta olmak üzere ülkemizin gelişimine yönelik çalışmalar yapmada öncü; • Sanatsal,Kültürel ve sportif faaliyetlerde etkin; • Bilimsel çalışma ve araştırma imkanlarına sahip; • Milli ,manevi, evrensel ve insani değerlere saygılı; • Uyum ve uzlaşma kültürü yerleşmiş; • Toplam kalite yönetimi ilkelerini benimsemiş, • Sürekli gelişen bir OKUL MODELİ oluşturmaktır.
MİSYON : Öğrencilerimizi, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında; milli, manevi ve insani değerleri özümsemiş, kendisiyle ve çevresiyle barışık , çağın gereklerine uygun kişisel donanımı edinmiş, toplumsal hayatın ve iş hayatının gerektirdiği niteliklere ve yeterliliklere sahip, çevresini ve sağlığını koruyabilen, özgüveni gelişmiş, eleştirel düşünmeyi öğrenmiş, soran ve sorgulayan, geçmişten aldığı kültürel zenginlik ve güçle kendine, yakın çevresine ve tüm insanlığa yararlı, araştıran, bilgiye ulaşmayı bilen, ulaştığı bilgileri analitik düşünceyle yoğurarak geliştirebilen, sorumluluk sahibi, kendini sürekli yenileyen ve geliştiren, işini iyi yaparak üretebilen, çağın kendine sunduğu ışıktan beslenip gelecek nesillere Işık olacak bireyler olarak topluma kazandırmaktır.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Tekli(normal)